Indgå samværsaftaler på det bedste grundlag

Når I som forældre vælger at blive skilt eller går fra hinanden, er det vigtigt, at I indgår en aftale om samvær.  I en samværsaftale beslutter I, hvor mange dage barnet skal tilbringe hos jer hver især, og om det skal være med eller uden overnatninger. Mulighederne for, hvordan en aftale sammensættes, er mange, og det varierer fra sag til sag, hvordan samværet fordeles mellem hver forælder. Som udgangspunkt har barnet dog altid ret til samvær med den forælder, barnet ikke bor hos.

Kan I ikke blive enige om samværet for jeres barn, hjælper vi hos ProAdviser med at udarbejde en samværsaftale – uanset om det foregår med eller uden Familieretshusets hjælp.

Når I skal indgå en aftale om samvær, er det først og fremmest barnet, det handler om. Vores primære fokus er derfor på, hvad der er bedst for barnet. Det betyder, at vi altid vil vægte barnets forhold, aktuelle trivsel og behov højst i aftalen. Vi har selvfølgelig også forældrenes individuelle ønsker og behov for øje, så længe det ikke sker på bekostning af barnets velvære. 

Det er helt naturligt, hvis I finder processen svær og kompleks. Samværsaftaler indeholder nemlig ofte en lang række faktorer, som kan virke uoverskuelige. Vi hjælper derfor med at udarbejde en specifik og detaljeret aftale, der er skræddersyet til at passe netop jeres situation. Her hjælper vi bl.a. med fastsættelse af samværsaftaler i ferier, hvad I gør, når barnet er syg, hvem har barnet til jul og nytår, erstatningssamvær mv.

Hos ProAdviser har vi stor erfaring med at udarbejde samværsaftaler. Vi guider jer godt gennem konflikten, og hjælper jer frem til en aftale, der er bedst for barnet. Samtidig rådgiver vi jer om, hvilke ønsker til samvær der er realistiske at få igennem, skulle I have svært ved at blive enige. Vi anbefaler altid at søge rådgivning, hvis ikke i kan blive enige om samværsaftaler. På den måde undgår I Familieretshuset, som ofte vil være en lang og hård proces. Med den rigtige rådgivning kan I også få hjælp til udarbejde samværsaftalen korrekt, da der nemt kan ske misforståelser eller blive glemt vigtige forhold samt oplysninger. Du kan læse mere om Familieretshuset, og hvordan du kan undgå, at din sag ender der.

Er jeres sag alligevel endt i Familieretshuset, kan vi ved mødedeltagelse og partshøring hjælpe jer med at fremhæve relevante forhold, som skal danne grundlag for den endelige afgørelse.  Vi er altså med jer hele vejen frem mod en løsning for jeres barns fremtid.

Scroll to Top

lad os snakke sammen

Kontakt os

Skriv til os

Undgå Familieretshuset

Book et mæglingsmøde

Risikoen for tilfældig sagsbehandling er for stor – og det er altid bedre, at I som forældre selv sætter aftryk på aftalen for jeres barn.