Rådgivning om rettigheder ved skilsmisse

I forbindelse med samlivsophør/skilsmisse er det rigtig godt at kende til sine rettigheder. En google-søgning kan give nogle gode informationer om dette. Der er imidlertid også vigtig viden indenfor området, som det kan være svært lige at læse sig til.

ProAdviser har stor erfaring med f.eks. “lovens anvendelse”. Som et eksempel: I Familieretshuset træffes afgørelser om antal overnatninger ud fra barnets alder, – 1 overnatning når barnet er 1 år osv. Dette er dog ikke en fast regel, men en form for praksis vi ser i afgørelser fra Familierethuset. Dette er en tommelfingerregel, som vi ikke kan acceptere at man vejleder om.

Det er godt at vide, når du f.eks. søger om samvær. En 7/7 ordning på et barn på 1 år er urealistisk, og der er det bedre, at du foreslår kortere og hyppigere tidsperioder i dit samvær, da det er mere sandsynligt, at denne ansøgning vil blive imødekommet af Familieretshuset.

Du har ret til kontaktbevarende samvær, hvis I fx går fra hinanden og pludseligt slet ikke ser dit barn. Vidste du, at der også er en “fælde”/risiko ved at søge det?

I det øjeblik du søger kontaktbevarende samvær, så bliver den anden forælder bopælsforælder. Det er muligt, at det ikke er et problem, men i nogle sager, hvor der er mulighed for, at det er dig, der bliver bopælsforælder, er det ikke nødvendigvis en god ide at søge kontaktbevarende samvær.

Disse er eksempler på ting i sager om samvær og bopæl, som det kan være svært at læse sig til, hvorfor vi anbefaler at man søger kvalificeret rådgivning – inden man kontakter myndighederne.

Scroll til toppen

Skriv til os

Undgå Familieretshuset

Book et mæglingsmøde

Risikoen for tilfældig sagsbehandling er for stor – og det er altid bedre, at I som forældre selv sætter aftryk på aftalen for jeres barn.