Psykoterapeut og psykolog

Når man står i et samlivsophør/skilsmisse er man i en krise. Ofte har problemerne og udfordringerne stået på i længere tid inden selve bruddet. Vi anbefaler, at man søger hjælp til sig selv for at få bearbejdet sine oplevelser. Ved at hele sig selv og tage hånd om sig selv, gør man samtidig også noget godt for sit barn. Jo bedre man selv har det, jo mere overskud og livsglæde kan man også tilbyde sit barn.

Måske har man brug for at arbejde med sig selv inden man på et tidspunkt er klar til et nyt forhold. Det kan være man har erfaret at man ikke har været så god til at sætte grænser, at man har fundet sig i for meget, eller måske har man oplevet sig selv være opfarende eller råbende på en uhensigtsmæssig måde. Uanset hvordan man har fungeret i ens parforhold og hvordan og hvad der er sket i forbindelse med samlivets ophør, kan det være nødvendigt og godt at få hjælp af en professionel og få taget hånd om sig selv på en god måde.

En psykolog kan man benytte enten ved, at man får en henvisning fra egen læge (så man opnår tilskud), eller helt selv betale. En psykolog har en kandidatgrad i psykologi fra universitetet.

En psykoterapeut har taget sin uddannelse i privatregi, og har under sin uddannelse selv gået i terapi og arbejdet med sig selv.

En psykoterapeut er ikke en del af det offentlige behandlingssystem og kan heller ikke stille kliniske diagnoser. Fokus er på samtale-terapi, og det kan være rart, når man står i en personlig krise.

Om man vælger en psykolog eller psykoterapeut er måske ikke så afgørende, men vigtigst at man tager sig tid til at arbejde med sig selv og tage hånd om sig selv på en god måde. Og så handler det i sidste ende nok også om kemi.

Vi kan anbefale psykoterapeut og psykolog, som vi har erfaring med og fået rigtig positiv feedback på fra vores klienter

Scroll to Top

Skriv til os

Undgå Familieretshuset

Book et mæglingsmøde

Risikoen for tilfældig sagsbehandling er for stor – og det er altid bedre, at I som forældre selv sætter aftryk på aftalen for jeres barn.