Forhåndssamtykke til uskiftet bo

Den længstlevende ægtefælle har som udgangspunkt ret til at sidde i uskiftet bo, når den førstafdøde ægtefælle går bort. Dette gælder dog kun med ægtefællernes fælles børn, såfremt en eller begge ægtefæller har et barn fra et tidligere forhold, så skal dette barn give samtykke til, at den længstlevende ægtefælle må sidde i uskiftet bo ved barnets forælders død.

Uskiftet bo betyder, at ægtefællernes aktiver og passiver ikke gøres op ved den førstafdøde ægtefælles død. Den længstlevende ægtefælle vil dermed have rådighed over samme fælles formue som inden den førstafdøde ægtefælles død, og eventuelle arvinger vil dermed ikke få udbetalt sin arv før den længstlevende ægtefælle går bort. Ægtefællen skal råde over formuen på forsvarligvis og boet skal skiftes såfremt ægtefællen gifter sig på ny.

500 kr.

Scroll to Top

lad os snakke sammen

Kontakt os

Skriv til os

Gratis rådgivning

Juridiske dokumenter

Udfyld kontaktformularen med dit navn og telefonnummer via knappen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en gratis og uforpligtende rådgivning med henblik på udarbejdelse af de juridiske dokumenter, som har relevans for dig og din familie.