Ægtepagt

En ægtepagt er en aftale mellem to ægtefæller i et ægteskab. Ægtepagten regulerer ægtefællernes formuedeling under ægteskabet og i forbindelse med separation, skilsmisse og død.

Udgangspunktet mellem ægtefæller er, at såfremt ægtefæller skal skilles, så deles deres formue ligeligt mellem dem – dette kaldes delingsformue. I en ægtepagt er det bl.a. muligt for ægtefæller at oprette særeje, således at dele af ægtefællernes formuer ikke skal deles med den anden part i tilfælde af skilsmisse.

Det kan være enormt omkostningsfuldt ikke at have oprettet en ægtepagt, hvis den ene af jer eksempelvis kommer ind i ægteskabet med langt flere penge end den anden, da disse så vil skulle deles ligeligt mellem jer, hvis I bliver skilt. Lige ledes kan det være nødvendigt at oprette en ægtepagt med særeje, hvis den ene af jer har en virksomhed, som ikke kan tåle at skulle deles ligeligt.

Eksempel

Du og din partner bliver gift. Du kommer ind i ægteskabet med langt flere penge end din partner. I opretter ingen ægtepagt med særeje. Nogle år senere bliver I skilt. Formuen mellem jer skal som udgangspunkt deles ligeligt, og du vil dermed tabe en stor del af den formue, som du havde inden ægteskabets indgåelse.

Scroll til toppen

Skriv til os

Undgå Familieretshuset

Book et mæglingsmøde

Risikoen for tilfældig sagsbehandling er for stor – og det er altid bedre, at I som forældre selv sætter aftryk på aftalen for jeres barn.