Ægtepagt

En ægtepagt er en aftale mellem to ægtefæller i et ægteskab. Ægtepagten regulerer ægtefællernes formuedeling under ægteskabet og i forbindelse med separation, skilsmisse og død.

Udgangspunktet mellem ægtefæller er, at såfremt ægtefæller skal skilles, så deles deres formue ligeligt mellem dem – dette kaldes delingsformue. I en ægtepagt er det bl.a. muligt for ægtefæller at oprette særeje, således at dele af ægtefællernes formuer ikke skal deles med den anden part i tilfælde af skilsmisse.

Det kan være enormt omkostningsfuldt ikke at have oprettet en ægtepagt, hvis den ene af jer eksempelvis kommer ind i ægteskabet med langt flere penge end den anden, da disse så vil skulle deles ligeligt mellem jer, hvis I bliver skilt. Lige ledes kan det være nødvendigt at oprette en ægtepagt med særeje, hvis den ene af jer har en virksomhed, som ikke kan tåle at skulle deles ligeligt.

2.000 kr. ekskl. tinglysningsafgift på 1.850 kr., vi tinglyser dokumentet for jer.

Scroll to Top

lad os snakke sammen

Kontakt os

Skriv til os

Gratis rådgivning

Juridiske dokumenter

Udfyld kontaktformularen med dit navn og telefonnummer via knappen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en gratis og uforpligtende rådgivning med henblik på udarbejdelse af de juridiske dokumenter, som har relevans for dig og din familie.